logo QATRINA

Indien u onbewerkte en onbehandelde panelen bestelt, dan zijn deze geschuurd met korrel 80 of 100 en de randen zijn scherp. Dit is een halffabricaat: het materiaal dient verder door u te worden afgewerkt. Onbehandelde panelen worden niet extra grondig verpakt. Het kan incidenteel voorkomen dat tijdens transport lichte beschadigingen ontstaan (veegje, krasje, splintertje van de hoeken). U kunt hier niet op reclameren.

Panelen die zijn omgezet naar tafelblad en/of gekleurd, worden normaliter zodanig verpakt dat beschadigingen bijna niet mogelijk zijn.

Om van een paneel een tafelblad te maken krijgt het paneel een extra schuurbeurt met korrel 120, de randen krijgen een radius (R2), er worden zaagsneden onder in het blad gemaakt en er worden stalen strippen aangebracht aan de onderzijde*.

Panelen met een dikte van 20 mm. die u wilt gebruiken als deur of tafelblad, dienen altijd met stalen strippen te worden verstevigd om kromtrekken te voorkomen. Zonder versteviging kunt u niet reclameren op kromtrekken van deuren en tafelbladen. Dit geldt ook voor panelen waarvan de breedte groter is dan de lengte.

* Wij adviseren om uw blad van ingefreesde ijzers te laten voorzien in de volgende gevallen:
1. Bij een bladdikte van minder dan 3 cm. i.c.m. een bladlengte van meer dan 1500 mm.
2. Bij montage van losse tafelpoten of op een onderstel met weinig oppervlakte om uw tafelblad op te bevestigen.

Let op! Wij geven geen garantie op doorhangen en kromtrekken van het geleverde blad indien het bovenstaande genegeerd wordt!

Neem bij twijfel vooraf contact met ons op om teleurstellingen te voorkomen!

Hout is een natuurproduct. Indien u panelen nodig heeft die qua uitstraling geheel identiek moeten zijn (kleur en structuur) dan adviseren wij u deze in één order te bestellen. Bij eventuele nabestelling dient u er rekening mee te houden dat er nagenoeg altijd kleine verschillen zullen zijn. Het hout wordt nl. per bestelling voor u op maat geproduceerd.

Indien u een onbewerkt paneel wilt laten kleuren, dient het paneel een extra schuurbeurt te krijgen en de randen een radius. Hiervoor geldt een kleine meerprijs.

Het afwerken van hout in kleur of lak kunnen wij tegen een meerprijs voor u verzorgen. Wij werken met Monocoat van Rubio. Deze producten kleuren en beschermen het hout in één behandeling. Let op!: mocht u het hout zelf willen behandelen, dan wijzen wij u erop dat het hout volledig en egaal moet worden “ingepakt” met een goede olie of lak !. De invloed van buitenaf wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Op door ons geleverde onbehandelde panelen of tafelbladen die niet, of niet volledig door u behandeld worden met een goede olie of lak, kunnen wij geen garantie op kromtrekken of scheurvorming geven.

Onze panelen zijn teruggedroogd naar 8-12 % vochtgehalte en daarmee geschikt voor gebruik binnen. De luchtvochtigheid binnenshuis moet normaliter tussen de 50-60 % zijn. Als de luchtvochtigheid daalt, bijv. in de winter als de omgeving wordt drooggestookt, dan is de kans aanwezig dat het hout scheurt. U kunt hier niet op reclameren. Na aflevering dient het hout tevens gelegenheid te krijgen om te acclimatiseren. Een goede klimaatbeheersing is dus van essentieel belang.

Gelieve panelen / tafelbladen zoveel mogelijk plat (liggend) weg te leggen. Indien u ze staand wegzet, dan altijd met de lange kant naar boven (verticaal). Op deze manier voorkomt u kromtrekken.

Onze levertijden kunnen incidenteel afwijken i.v.m. logistiek. Houd u hier a.u.b. rekening mee.