unieke tafel op maat

noestvrij eiken tafelblad

Een prachtige unieke tafel op maat van QATRINA

Sinds kort is de belangstelling voor een unieke tafel op maat enorm toegenomen: mensen willen niet meer kiezen uit tafels met vaste afmetingen en vormen, maar willen iets speciaals.

Wij leveren tafelbladen op maat van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd. Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze een unieke tafel op maat.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad. Na verlijming laten wij uw eiken tafelblad nog minimaal een week tot rust komen. Op deze manier kan al het overtollige vocht dat nog in het hout aanwezig is uit het tafelblad trekken.
Na droging wordt het speciaal voor u gemaakte tafelblad uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt het tafelblad opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is het klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

unieke tafeltafel op maat

unieke tafel op maat

 

Hoe breed zijn de stroken die in het tafelblad van de unieke tafel op maat worden verwerkt ?

Deze vraag krijgen wij herhaaldelijk van onze klanten. Daarom nu uitsluitsel. Wij leveren onze eiken houten tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De tafelbladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                                        massief eiken paneel vingerlas

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                      Licht rustiek eiken vingerlas

Het tafelblad is verkrijgbaar in massieve uitvoering in diverse diktes, variërend van 2 cm. dik tot 4 cm. dik.

 

Een unieke tafel op maat, in elke gewenste vorm en tot op de millimeter nauwkeurig

Via onze website leveren wij tafelbladen op maat in veel vormen, maar indien u iets echt speciaals wilt, maken wij dat ook graag voor u. Indien u ons een schets of tekening van de door u gewenste unieke tafel op maat toestuurt, kunnen wij u geheel vrijblijvend een kostenopgave doen. Neem hiervoor gewoon even contact met ons op en laat u verrassen door de vele mogelijkheden bij QATRINA !

 

QATRINA, voor een unieke tafel op maat gemaakt

Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt tot op de millimeter nauwkeurig in elke gewenste vorm !

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw tafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen. U kunt ook een keuze maken uit een groot aantal kant en klare tafels die wij voor onze klanten hebben samengesteld.

Naast eiken tafelbladen leveren wij op aanvraag ook bladen in andere houtsoorten. Neem gerust even contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bent u geïnteresseerd in een unieke tafel op maat ?