tafelblad op maat

Een prachtig houten tafelblad op maat van QATRINA

De vraag naar een eiken tafelblad op maat is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarmee ook het aantal bedrijven die eiken tafelbladen aanbieden.
Wij leveren tafelbladen op maat van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze het eiken tafelblad op maat.

Uw eiken tafelblad op maat wordt, na bestelling, altijd speciaal op de door u ingevoerde afmetingen voor u gemaakt.
De basis van het eiken tafelblad op maat bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad. Na verlijming laten wij uw eiken tafelblad op maat nog minimaal een week tot rust komen.

Als laatste wordt het eiken tafelblad op maat opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is het klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

tafelblad op maat

 

Hoe breed zijn de stroken die in het eiken tafelblad worden verwerkt ?

Wij leveren onze eiken houten tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De eiken tafelbladen op maat zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                                        

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                        Licht rustiek eiken vingerlas

 

Een eikenhouten tafelblad voor u op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig

Via het speciaal hiervoor gemaakte bestelsysteem op onze website kunt u zelf de gewenste afmetingen invoeren. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig !. Vervolgens selecteert u de dikte en maakt een keuze uit de verschillende extra opties.

 

QATRINA, voor een uniek eiken houten tafelblad op maat gemaakt

Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt tot op de millimeter nauwkeurig in elke gewenste vorm !
Met liefde gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en (deugdelijk verpakt) bij u thuis bezorgd.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw eiken houten tafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.
Naast eiken tafelbladen leveren wij op aanvraag ook bladen in andere houtsoorten. Neem gerust even contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Bent u geïnteresseerd in een eiken houten tafelblad op maat ?