Tafelblad op maat extra dik

tafelblad op maat extra dik

Zoekt u een tafelblad op maat extra dik ?

QATRINA levert tafelbladen in massief eiken tot 40mm dik en in eikenfineer tot liefst 58mm dik. Zoekt u een tafelblad op maat extra dik (van 52 of 58mm dik) dan hebt u de keuze uit rustiek eiken of foutvrij eikenfineer.

Eikenfineer is een dunne ‘schil’ van massief eikenhout die dubbelzijdig verlijmd wordt op een drager van bijvoorbeeld multiplex. Het grote voordeel van fineer is dat er nauwelijks sprake is van krimp en/of uitzetting en hierdoor dus veel maatvaster is (en blijft) dan massief hout. De huidige technieken zijn dusdanig verbeterd dat bijvoorbeeld een fineer keukendeurtje niet meer van een massief houten deurtje te onderscheiden is.
Dat het een fineer product betreft, ziet u aan de kantafwerking: kiest u voor fineerband, dan lopen de nerven niet door aan de kopse kanten van het paneel. Dit is te voorkomen door de kopse kanten af te werken met kopshout latjes die tegen het paneel verlijmd worden.

Bij een vierkant of rechthoekig tafelblad op maat extra dik hebt u de keuze om de lange zijden van het blad af te werken met massieve latten en de kopse zijden met kops latten. De bladrand krijgt dan tevens een vellingkantje. Het fineer is circa 0,9 millimeter dik en daardoor ook geschikt voor verdere bewerkingen zoals bijvoorbeeld borstelen. U kunt er ook voor kiezen om de bladrand te laten afwerken met fineerband. Dan wordt zowel aan de lange zijden als aan de kopse zijden fineerband verlijmd op de bladrand. Een kantafwerking met massieve latten adviseren wij met name voor bijvoorbeeld tafelbladen en barbladen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Indien u een rond of ovaal tafelblad op maat extra dik bestelt, kan de tafelrand uitsluitend worden afgewerkt met fineerband.

Kiezen tussen eikenfineer of massief eiken is vooral een gevoels- en geldkwestie. Ons fineer is zo gemaakt dat het nauwelijks nog van massief te onderscheiden is.

Vanzelfsprekend is ook ons eikenfineer allemaal duurzaam geproduceerd en FSC gekeurd.

 

 

tafelblad op maat extra dik

Maatwerk van QATRINA

Wij leveren eikenfineer in foutvrij en rustiek Slavonisch eiken. Via de website te bestellen tot een lengte van maximaal 2800 mm. en een breedte van maximaal 1200 mm. Fineer of massief: de keuze is aan u. Toch liever massief hout ? Klik dan hier. Voor exclusief kopshout klikt u hier.

Neem voor ingewikkelde vormen of (hele) grote bestellingen contact met ons op: deze leveren wij op aanvraag.

Bent u geïnteresseerd in een tafelblad op maat extra dik ?