Tafelblad eiken extra dik

tafelblad eiken extra dik

Op zoek naar een tafelblad eiken extra dik ?

Welkom bij QATRINA: wij leveren massief eiken tafelbladen tot en met 40mm dik en in fineer uitvoering tot en met 58mm dik. U zoekt een tafelblad eiken extra dik ? Bij ons heeft u de keuze uit foutvrij of rustiek eikenfineer.

Fineer is eigenlijk een dunne laag van massief hout die tweezijdig wordt verlijmd op een zogenaamde drager. Hiervoor wordt veelal MDF of multiplex gebruikt.
Voordeel van fineer is dat er niet of nauwelijks krimp of uitzetting kan ontstaan. Hierdoor is fineer veel maatvaster dan een massief houten tafelblad. Door verbeterde technieken is een fineer tafelblad vrijwel niet meer van massief te onderscheiden.
Aan de kantafwerking ziet u dat het een fineer product is: wanneer u kiest voor fineerband lopen de nerven niet door aan de kopse zijden van het tafelblad. Dit kan voorkomen worden door de kopse zijden af te laten werken met latjes van kopshout die tegen het tafelblad verlijmd worden.

Een vierkant of rechthoekig tafelblad eiken extra dik kunt u laten afwerken met massieve latten aan de langszijde en kops latjes aan de kopse zijde. Ons fineer is ongeveer 0,9 mm. dik en daarmee ook geschikt om het verder te bewerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan borstelen van het hout.
Een andere mogelijkheid is de randen te laten afwerken met zogenaamd fineerband. Dit wordt dan zowel aan de lange zijden als aan de kopse zijden op de rand verlijmd. Een kantafwerking met massief houten latjes adviseren wij voor tafelbladen en barbladen. Neem even contact met ons op voor meer informatie. Bij een ovaal of rond tafelblad eiken extra dik kan de rand alleen worden afgewerkt met fineerband.

Een keuze maken tussen fineer of massief hout is met name een gevoels- en financiële kwestie. Uiteraard is ons fineer stuk voor stuk duurzaam geproduceerd en altijd FSC gekeurd.

 

 

tafelblad eiken extra dik

Alles op maat bij QATRINA

QATRINA levert fineer op maat in foutvrij/noestvrij en rustiek Slavonisch eikenhout. In onze webwinkel bestelt u t/m een lengte van 2800 mm. en een breedte van 1200 mm. Toch liever een massief houten tafelblad ? Klik dan hier. Voor exclusief kopshout klikt u hier.

Voor ingewikkelde vormen of (hele) grote bestellingen verzoeken wij u contact met ons op te nemen: deze zijn op aanvraag mogelijk.

Bent u geïnteresseerd in een tafelblad eiken extra dik ?