rond tafelblad op maat

Een prachtig rond tafelblad op maat van QATRINA

De laatste tijd is de vraag naar een rond tafelblad op maat van eikenhout enorm toegenomen.

Wij leveren tafelbladen op maat van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze een rond tafelblad op maat.

Uw eiken tafelblad wordt, na bestelling, altijd speciaal op de door u ingevoerde afmetingen voor u gemaakt. De basis van het eiken tafelblad bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.
Na verlijming laten wij uw eiken tafelblad nog minimaal een week tot rust komen. Op deze manier kan al het overtollige vocht dat nog in het hout aanwezig is uit het tafelblad trekken.
Na droging wordt het speciaal voor u gemaakte tafelblad uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt. Als laatste wordt het tafelblad opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is het klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

rond tafelblad op maat

rond tafelblad op maat

 

Hoe breed zijn de stroken die in het ronde tafelblad worden verwerkt ?

Wij leveren onze eiken houten tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. Uiteraard evenwichtig over het blad verdeeld.
De eiken tafelbladen op maat zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                                        massief eiken paneel vingerlas

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                      Licht rustiek eiken vingerlas

Het ronde tafelblad op maat is massief verkrijgbaar in diverse diktes, variërend van 2 cm. dik tot 4 cm. dik. Bestel eenvoudig online uw tafelblad op maat.

 

Een licht rustiek rond tafelblad op maat tot op de millimeter nauwkeurig

Via het speciaal hiervoor ontwikkelde bestelsysteem op onze website kunt u zelf de gewenste afmetingen invoeren. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig !. Vervolgens selecteert u de dikte en maakt een keuze uit de verschillende extra opties. Het systeem berekent aan de hand van de prijs per vierkante meter direct de prijs voor het tafelblad op maat voor u uit. Simpeler kunnen we het voor u niet maken !

 

QATRINA, voor een uniek rond tafelblad, op maat gemaakt

Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt tot op de millimeter nauwkeurig in elke gewenste vorm !

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw eiken houten tafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.
Naast eiken tafelbladen leveren wij op aanvraag ook bladen in andere houtsoorten. Neem gerust even contact met ons op voor de mogelijkheden. Wij helpen u graag.

QATRINA, omdat wij staan voor service en kwaliteit.

 

Bent u geïnteresseerd in een rond tafelblad op maat ?