ovale tafel

bootvormig tafelblad ovaal

Een stijlvolle ovale tafel van QATRINA

De laatste tijd is de vraag naar een ovale tafel enorm toegenomen.
Wij leveren houten tafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze uw ovale tafel helemaal op maat.

Uw ovale tafel wordt speciaal op de door u aangegeven afmetingen voor u gemaakt.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.
Na verlijming van het blad laten wij uw ovale tafel nog minimaal een week tot rust komen. Op deze manier kan al het overtollige vocht dat nog in het hout aanwezig is uit het tafelblad trekken.
Na droging wordt de speciaal voor u gemaakte ovale tafel uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt de tafel opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is hij klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

kant en klare ovale tafels, maar ook op maat gemaakt

ovale tafel

 

Hoe breed zijn de stroken die in het massief houten tafelblad worden verwerkt ?

Wij leveren onze eikenhouten tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De tafelbladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

Kijk eens op onze website, en laat u verrassen door de vele mogelijkheden.

 

                         massief eiken paneel vingerlas

licht rustiek eiken doorgaande lamel                        licht rustiek eiken vingerlas

 

Een unieke ovale tafel op maat van QATRINA

Een mooie ovale tafel die perfect past bij uw wensen en in uw interieur ?
Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm !.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw houten eettafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.

U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld. Kijk hiervoor even op onze site.

Via onze website leveren wij eiken eettafels. Heeft u liever een andere houtsoort ? Geen probleem, dat is ook mogelijk. Neem gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag.

Waarom QATRINA ? Omdat wij staan voor service en kwaliteit. Dat alles ook nog eens voor een redelijke prijs. Kijk op onze website, want er is keuze genoeg.

 

Bent u geïnteresseerd in een ovale tafel (op maat) ?