ovale tafel op maat

bootvormig tafelblad ovaal

Een prachtige ovale tafel op maat van QATRINA

Een ovale tafel op maat is erg in trek op dit moment. zodoende zijn er ook veel bedrijven actief die deze tafels aanbieden.

Wij leveren houten tafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.
Echte vakmensen maken nog op een traditionele, ambachtelijke wijze uw ovale tafel op maat, tot op de millimeter nauwkeurig.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na droging wordt de speciaal voor u gemaakte ovale tafel uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt de tafel opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is hij klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

kant en klare ovale tafels, maar ook op maat gemaakt
ovale tafel op maat

 

Hoe breed zijn de stroken die in het massief houten tafelblad worden verwerkt ?

Wij leveren onze eikenhouten tafelbladen met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De tafelbladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                          massief eiken paneel vingerlas

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                            Licht rustiek eiken vingerlas

 

Een prachtige, unieke ovale tafel op maat van QATRINA

Via onze website leveren wij eiken eettafels. Op aanvraag leveren wij ook andere houtsoorten. Neem gerust even contact met ons op.

Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm !.

U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.
Met liefde gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en (deugdelijk verpakt) bij u thuis bezorgd.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw houten eettafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.

QATRINA, omdat wij staan voor service en kwaliteit.

 

Bent u geïnteresseerd in een ovale tafel op maat ?