houten tafel 4 meter lang

stalen kruispoten op maat op maat

Een prachtige houten tafel 4 meter lang bestelt u bij QATRINA

De vraag naar een houten tafel 4 meter lang is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarmee ook het aantal bedrijven die deze tafels aanbieden.

Wij leveren houten eettafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.

Uw houten tafel 4 meter lang wordt, nadat deze is besteld, altijd speciaal op de door u aangegeven afmetingen voor u gemaakt. De basis van de tafel bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken, de zogenaamde lamellen.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na verlijming van het blad laten wij uw houten tafel 4 meter lang nog minimaal een week tot rust komen. Na droging wordt de speciaal voor u gemaakte tafel uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt uw houten tafel 4 meter lang opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is de tafel klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

tafel x poot

 

eiken houten tafel 4 meter lang

 

Hoe breed zijn de stroken die in het massief houten eettafel blad worden verwerkt ?

Een vraag die wij wel vaker van onze klanten krijgen.
Wij leveren het blad van de houten tafel 4 meter lang met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. De eiken houten tafelbladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                                        massief eiken paneel vingerlas

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                              Licht rustiek eiken vingerlas

Het blad voor de eiken houten tafel van 4 meter lang is verkrijgbaar in diverse diktes, variërend van 2 cm. dik tot 4 cm. dik massief.

 

Een unieke houten tafel 4 meter lang van QATRINA

Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm !.
Met liefde gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en (deugdelijk verpakt) bij u thuis bezorgd.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw houten eettafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen. U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.

Via onze website leveren wij eiken eettafels. Op aanvraag leveren wij ook andere houtsoorten. ? Neem daarvoor even contact met ons op.

 

Bent u geïnteresseerd in een houten tafel 4 meter lang ?