houten eettafel

Een prachtige eiken houten eettafel van QATRINA

De vraag naar een eiken houten eettafel is de laatste tijd enorm toegenomen. Daarmee ook het aantal bedrijven die houten eettafels aanbieden. Wij leveren eiken houten eettafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.

Uw eiken houten eettafel wordt helemaal op de door u aangegeven afmetingen voor u gemaakt. Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.Na verlijming van het blad laten wij uw eiken tafelblad nog minimaal een week tot rust komen.
Op deze manier kan al het overtollige vocht dat nog in het hout aanwezig is uit het blad trekken. Na droging wordt het speciaal voor u gemaakte eiken eettafel blad uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt uw eiken houten eettafel blad opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is het klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

houten eettafel

Hoe breed zijn de stroken die in de massief eiken houten eettafel worden verwerkt ?

Een vraag die wij wel vaker van onze klanten krijgen.  Wij leveren het houten eettafel blad met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed.
De eiken houten eettafel bladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

Kijk even op onze website, en laat u verrassen door de vele mogelijkheden.

 

                                      

Licht rustiek eiken doorgaande lamel                    Licht rustiek eiken vingerlas

 

Een eiken houten eettafel speciaal voor u op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig

Via het speciaal hiervoor gemaakte bestelsysteem op onze website kunt u zelf de gewenste afmetingen invoeren. Dit kan tot op de millimeter nauwkeurig !.
Vervolgens selecteert u de dikte en maakt een keuze uit de verschillende extra opties.

 

Een unieke eiken houten eettafel op maat van QATRINA

Een mooie eiken eettafel die precies past bij uw wensen en in uw interieur, begint natuurlijk met het tafelblad.

Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt tot op de millimeter nauwkeurig in elke gewenste vorm !
Met liefde gezaagd, geschaafd, verlijmd en afgewerkt. En ook nog voor een scherpe prijs en (deugdelijk verpakt) bij u thuis bezorgd. Wij bezorgen tegen kostprijs, omdat wij service belangrijk vinden.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw eiken houten eettafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.
U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare eiken houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld.

QATRINA, omdat wij staan voor service en kwaliteit.

 

Bent u geïnteresseerd in een eiken houten eettafel (op maat) ?