Eiken delen op maat

Eiken delen op maat van QATRINA

Hebt u een eigen meubel ontworpen en wilt u dat uitvoeren in eiken ? Kasten, tafels, wandelementen, tv-meubels of bijzettafels: wij kunnen u de eiken delen op maat leveren zodat u zich het lijmen, schaven, schuren en op maat zagen bespaart. U kunt het bestellen op de mm. nauwkeurig in verschillende diktes en kwaliteiten.

 

 

 

eiken delen op maat

 

Verschillende diktes eikenhout

We kunnen diktes leveren tussen de 18 en 40 mm massief. Voor bladen die dikker moeten ogen, kunnen we de randen voor u opdikken (zie onderstaande afbeelding).

 

opgedikte rand

 

Verschillende kwaliteiten eikenhout

Wij hebben prachtig ‘schoon’ foutvrij Slavonisch eiken zonder noesten, maar ook het wat rustiekere eiken of het licht rustieke eiken. Al ons eiken is FSC gekeurd. Slavonisch eiken is een harde en sterke eikensoort uit Oost-Europa. Er zit relatief weinig werking in het hout omdat de bomen in dit koude klimaat rustig hebben mogen groeien. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan de jaarringen van de boomstam: deze liggen dicht bij elkaar.

Foutvrij eiken

Foutvrij eiken is eiken waar geen noesten in zitten. Er mogen slechts kleine noestpuntjes tot 4 mm in zitten. Het hout is op kleur geselecteerd en verlijmd, waarbij de lijmnaden nauwelijks zichtbaar zijn. Dit is de meest verfijnde kwaliteit eiken die u kunt krijgen. De eiken delen zijn verlijmd met planken tussen de 4 en 12cm breed.

Licht rustiek eiken

Onze kwaliteit licht rustiek eiken is eiken waar kleine, gezonde noesten tot 14mm in mogen zitten. Deze zijn niet gestopt. Het hout is uitgezocht op kleur voor een wat meer levendige uitstraling. De eiken delen zijn verlijmd met planken tussen de 4 en 12cm breed.

Rustiek eiken

Rustiek eiken geeft de meest levendige uitstraling. het bevat noesten tot 35mm waardoor er een mooie wilde structuur in het hout komt. De delen mogen een beetje spint bevatten en hebben hier en daar een scheurtje (lees hier wat spinthout is). In vergelijking met een boomstamkwaliteit heeft ons rustiek eiken een wat nettere uitstraling.

Amerikaans notenhout, Ahorn, Acacia, Beuken, enzovoort

Wij kunnen veel meer soorten hout leveren dan eiken. Staan uw wensen niet op de site; neem dan contact met ons op. Er is heel veel  mogelijk omdat wij iedere order persoonlijk uitwerken.

 

Bent u geïnteresseerd in onze eiken delen op maat ?