eettafel

stalen kolompoten op maat

Een prachtige houten eettafel van QATRINA

De vraag naar een houten eettafel is de laatste tijd enorm toegenomen. Wij leveren houten eettafels van het zeer duurzame Slavonisch eikenhout. Het door ons geleverde hout is uiteraard FSC-gekeurd.

Uw houten eettafel wordt helemaal op de door u aangegeven afmetingen voor u gemaakt. De basis van de houten tafel bestaat uit mooie, strakke fijn bezaagde eiken stroken, de zogenaamde lamellen.

Allereerst wordt het eikenhout geselecteerd op kleur en kwaliteit, vervolgens op de gewenste afmetingen gezaagd en geschaafd. Daarna wordt het verlijmd tot het uiteindelijke tafelblad.

Na verlijming van het blad laten wij uw houten eettafel nog minimaal een week tot rust komen. Op deze manier kan al het overtollige vocht dat nog in het hout aanwezig is uit de tafel trekken. Na droging wordt de speciaal voor u gemaakte houten eettafel uitvoerig gecontroleerd en zo nodig nog verder afgewerkt.

Als laatste wordt uw houten eettafel opgeschuurd met een fijne korrel (korrel 100). Hiermee is het klaar om eventueel behandeld te worden met bijvoorbeeld een houtolie.

 

 

 

eettafel

 

Hoe breed zijn de stroken die in het massief houten eettafel blad worden verwerkt ?

Wij leveren het houten tafelblad met stroken variërend tussen de 4 en 12 cm. breed. Deze stroken worden ook wel lamellen genoemd.

De eiken houten eettafel bladen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. In doorgaande lamel. De stroken (lamellen) zijn ononderbroken, dus zo lang als de tafel lang is. (zie onderstaande afbeelding)
  2. In vingerlas. De stroken (lamellen) bestaan uit kortere stukjes hout, aan elkaar gelijmd d.m.v. een zogenaamde vingerlas. (zie onderstaande afbeelding)

 

                            

Licht rustiek eiken doorgaande lamel       Licht rustiek eiken vingerlas

Een unieke houten eettafel op maat van QATRINA

Een mooie houten eettafel die perfect past bij uw wensen en in uw interieur, begint natuurlijk met het tafelblad. Bij QATRINA bent u aan het juiste adres: hoogwaardige houtkwaliteit, op maat gemaakt, tot op de millimeter nauwkeurig, in elke gewenste vorm ! Bezoek onze site, en laat u verrassen door de vele mogelijkheden.

Wij bieden op onze website tevens een breed scala aan houten en stalen onderstellen aan. Zo kunt u, indien gewenst, uw houten eettafel bij ons helemaal naar eigen inzicht samenstellen.

U kunt echter ook een keuze maken uit de door ons op de website aangeboden kant en klare houten eettafels, die wij al voor onze klanten hebben samengesteld. Kijk daarvoor even op onze website.

Via onze website leveren wij eiken eettafels. Heeft u liever een andere houtsoort ? Geen probleem, dat is ook mogelijk. Neem gerust even contact met ons op.

QATRINA, omdat wij staan voor service en kwaliteit.

 

Bent u geïnteresseerd in een houten eettafel (op maat) ?